BIOTERORISMUL

Autor: Vasile BOGDAN

 

    Autorul cărții prezentate, domnul Vasile BOGDAN, cadru militar în rezervă, conferențiar universitar la Universitatea Danubius din Galați, autor și coautor a mai multor cărți cu tematică legată de securitatea naționala, terorism, drept internațional și relații internaționale, ne prezintă lucrarea Bioterorismul, apărută la Centrul Tehnic Editorial al Armatei.

    Demersul științific de față constituie o realizare majoră, venită în sprijinul nevoilor fundamentale interne, destinate să sprijine înțelegerea mecanismelor complexe ale acțiunii la criza bioteroristă. Din cuprinsul lucrării putem enumera următoarele teme tratate: Factori distructivi biologici; Bolile infecțioase; Utilizarea armelor bioteroriste, precum și Studii de caz (Atacul cu antrax din S.U.A. 2001; Atacul cu ricin din Carolina de sud și Washington, 2003-2004; Focarul de variolă din Aralsk din 1971; Focarul de tularemie din Kosovo și Massachusetts din 1999-2000).

Lucrarea a apărut la Centrul Tehnic Editorial al Armatei în anul 2016, și poate fi consultată în bibliotecile de specialitate sau la Biblioteca Națională a României.

 

Alte aparitii