ABORDĂRI REZILIENTE ALE INSTITUȚIILOR UNIUNII EUROPENE DE SECURITATE INTERNĂ

Autori: Gabriela-Elena SÎRBU; Viorel-Cătălin MIHALCEA; Vasile BOGDAN

      Lucrarea prezentată are o tema unică pe piața editorială din România. Postura strategică asumată de România, decurge din statutul de membru simultan al NATO, cât și al Uniunii Europene, la care se adaugă calitatea de partener strategic privilegiat al SUA. Cele trei repere constituie fundamente ale politicii externe ale României reprezintă aspecte definitorii ale traiectoriei de evoluție ale statului roman în viitor.

     Reziliența prezintă referiri la capacitatea proprie ființei umane de redresare, intervenită după situații ori momente de impact negativ major, precum boala, transformări ori schimbări. Revenirea la potențialul anterior situațiilor defavorabile declanșate, este posibilă dacă deteriorările stării individului nu ating niveluri exagerate.

      Starea de afectare și reziliență a individului poate fi un exemplu eficient pentru cunoașterea și aplicarea extinsă în practica dezvoltării societății și statului.

      Lucrarea a apărut la editura Centrul Tehnic Editorial al Armatei în anul 2021, poate fi achiziționată de pe site sau poate fi consultată în bibliotecile de specialitate sau la Biblioteca Națională a României.

 

 

Alte aparitii