Albumul cu tehnica aflată în serviciul Armatei României între anii 1859-2022

CTEA

    Necesitatea realizării acestui album a rezultat din faptul că Armata Română nu dispunea până acum de o lucrare publicistică de acest gen, care să cuprindă sub forma unei prezentări grafice ordonate cronologic, tehnica militară reprezentativă a mai multor perioade istorice din existența sa ca instituție.

    Din considerente de spațiu, albumul include un număr limitat, respectiv cele considerate a fi cele mai importante, reprezentative și definitorii pentru perioadele istorice pe care le reprezintă, dar mai ales pentru acțiunile militare la care, unele dintre ele, au luat parte. Mai mult decât atât, din aceleași considerente, sa hotărât a fi prezentată doar tehnica militară cu roți sau șenile,tractate sau autopropulsate, cu aripă fixă sau rotativă și care plutesc pe apă sau în imersie, propulsate de pânze sau de un motor.

    Albumul a apărut în anul 2022, la Editura Centrul tehnic-editorial al armatei, în condiții grafice de excepție și poate fi achiziționată atât în cadrul magazinului online cât și în cadrul târgurilor de carte consacrate .