SISTEME GLOBALE DE SECURITATE – CURS –

 Autor: Eugen BĂDĂLAN; Laurian ZAHARESCU; Vasile BOGDAN

Cartea prezentată reprezintă un curs de securitate, obiect de studiu pentru studenți și nu numai. Din cuprinsul lucrării, aducem în atenția dumneavoastră următoarele capitole: Caracteristicile mediului de securitate la începutul mileniului III; Vulnerabilități, riscuri și amenințări la adresa securității mondiale și europene; Modele ale securității internaționale; Organizațiile internaționale și globalizarea; Securitatea prin cooperare- posibilă soluție pentru întărirea securității globale și regionale.

            Obiectivele cursului sunt: înțelegerea caracteristicilor mediului de securitate; descrierea principalelor riscuri și amenințări la adresa securității mondiale și europene; descrierea principalelor modele ale securității mondiale și europene; înțelegerea relațiilor de interdependență între organizațiile internaționale și fenomenul globalizării; identificarea soluțiilor viabile pentru întărirea securității globale și regionale și înțelegerea principiului securității prin cooperare.

            Lucrarea a apărut la Centrul Tehnic Editorial al Armatei în anul 2009 și poate fi consultată în bibliotecile de specialitate sau la Biblioteca Națională a României.

 

Alte aparitii